Kategórie
 
 
 
 
 
 

Digitálne kukátka

Digitálny priezorník ? "e"Bezpečnostné dvere – výmysel, alebo užitočná vec

Pravdepodobne ste sa už stretli s novinkou v podobe digitálneho kukátka na dvere. Pozrime sa trošku podrobnejšie na výhody ktoré nám poskytuje táto technologická novinka a na prípadné negatíva.

Klasické kukátko - priezorník, používa drtivá väčšina majiteľov bytov. Je vhodné presvedčiť sa pred samotným otvorVeria kukatko 5074ením dverí, kto sa nimi stojí, či už z hľadiska bezpečnosti, alebo aj prípadného zatajenia svojej prítomnosti pred neželanými návštevníkmi. Spomínané nám poskytne aj klasické kukátko. Avšak rozdiel nastáva v prípade našej neprítomnosti.

Prípadne v situáciách, keď sa niekto snaží k nám dozvoniť keď doma nie sme, prípadne pri kvalitnejších typoch digitálnych kukátok, aj keď sa niekto len „obšmieta“ okolo našich dverí, a toto vedia kvalitnejšie typy zaznamenať, a vy si to následne po príchode domov prehráte z SD karty Veria kukatko DDK5090 CZ


Týmto spôsobom viete identifikovať aj prípadný „zdroj“ neporiadku pred Vašimi dverami, čo je často na nezaplatenie :) Priezorník totižto zaznamená spoľahlivo každú osobu prechádzajúcu popred dvere a základe detektoru pohybu, tu ale upozorňujeme na Vašu povinnosť označiť monitorovaný priestor označením "priestor monitorovaný kamerových systémom".

Zo zaujímavých vychytáviek ma zaujal alarm, ktorý sa aktivuje pokiaľ sa niekto dlhší čas vyskytuje pred dverami (potencionálny zlodej). Užitočná je aj funkcia, keď Váš návštevník dokáže zanechať správu v dobe Vašej neprítomnosti. Niektoré typy dokážu dokonca sprostredkovať komunikáciu s osobou pred dverami na diaľku za pomoci mobilného telefónu, keďže má vstavaný GSM modul ako napr. typ Veria kukatko DDK5090 GSM CZ

Fakt zaujímavá funkcia je že toto kukátko Vám zašle na mobil aktuálnu zhotovenú fotografiu pridlho sa zdržiavajúcej osoby pred Vašimi dverami .... no to je už iný „level“ bezpečnosti

Ekonomickou variantou je základný typ Veria kukátko DVK 5074 CZ ktoré napr.ponúka manuálne zachytenie videa, obrázku

Montáž- výmena
Vďaka veľmi jednoduchej montáži, ktorú zvládne takmer každý, možno v priebehu niekoľkých minút bez akýchkoľvek väčších úprav dverí inštalovať elektronické digitálne dverné kukátko alebo ním nahradiť doterajšie klasické optické kukátko. Postačí existujúce optické kukátko demontovať a inštalovať elektronickej do existujúceho otvoru, čo v konečnom dôsledku znamená, že samotná montáž zaberie iba pár minút, aby bolo nutné vyvŕtať jeden jediný otvor do vašich dverí. Všetko potrebné na montáž digitálneho kukátka nájdete vo vnútri balenia, je to zrozumiteľné a aj menej zdatný domáci majstri sa montáže určite báť nemusia.

Čo na záver ....  S rastúcou kriminalitou v hotelových zariadeniach, kanceláriách, panelových a bytových domoch sa stali dverné digitálne kukátka moderným a obľúbeným nástrojom pre zvýšenie bezpečnosti, obzvlášť potom v rodinách s malými deťmi alebo seniorov.

Digitálne dverné kukátka sú stále viac používaná ako alternatíva k bežným optickým dverovým kukátkům. Všeobecne sa jedná o miniatúrne kameru v nenápadnom prevedení snímajúce priestor pred dverami, vyhotovuje snímky alebo video, ktorá ukladá na pamäťovú kartu, prípadne tieto dáta odosiela na mobilný telefón alebo e-mail. Výhody má nesporné a osobne si myslím je otázka času keď veľkou mierou nahradia klasické optické. Hlavne v dobe keď sa ceny výrazne znížili a digitálne priezorníky sa stávajú aj cenovo príjemných bezpečnostným doplnkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia