Blog

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Pivotové dvere ako riešenie pri extra širokom priechode

Otočné pivotové dvere sa používajú často na verejných priestranstvách, v baroch, kluboch a reštauráciách. Pivotové kovanie umožňuje hlavne pri väčšom rozmere dverného krídla, a väčšom priechodzom otvore ušetrenie priestoru, ktoré zaberie dverné krídlo. pivotové dvere

 

Skryté zárubne : Príprava stavebných otvorov a správne načasovanie

Správne načasovanie montáže skrytých zárubní je veľmi dôležité. SKRYTÉ ZÁRUBNE  sa osádzajú pred finálnou úpravou stien. Teda na rozdiel od klasických obložkových zárubní, kde sa tieto osádzajú až po finálnom omietnutí/vymaľovaní, prípadne tapetovaní.

Skrytá zárubňa montáž

Je to z dôvodu doomietnutia profilu zárubne až po jej hranu, kde ostáva viditeľná minimalistická časť, a zárubňový profil, ktorý je tým pádom pod omietkou/tapetou je SKRYTÝ (preto aj názov skrytá zárubňa).

Kvôli vyššie uvedenému je preto veľmi dôležité správne načasovať montáž skrytých zárubní v rámci nadväznosti na ostatné stavebné práce. Pokiaľ ešte nemáte hrubý poter, je nutné mať označený váhorys (budúcu vzdialenosť 100cm on podlahy), aby bolo možné zárubne osadiť v správnej výške. Rovnaká analógia platí pre skryté soklové lišty.

 

 

Presklenné dvere alebo radšej plné ?

Pri výbere typu dverí je dôležité si dopredu určiť aj praktické požiadavky na dverné krídlo. Potrebujeme presvetliť tmavú chodbu ? Vadí ním v spálni svetlo z chodby ?

V ponuke sú rôzne typy skla, rôzne typy presklenia, a tieto parametre veľmi vplývajú na presvetlenie alebo požadované zabránenie prieniku svetla z danej izby

Rámove dvere SEMKO

 

 

Rámové dvere s kontrastným dekorom obložk.zárubne ?

Medzi novými trendmi nájdeme rozdielne odtiene dekorov dverného krídla a zárubne. Vyhľadávanou alternatívou je kombinácia zárubne  v čiernom povrchu 244 s dverami v drevo – dekore, napr. typ dverí Lofty, strana 42 katalógu

obložková kontrastná zárubňa a dvere

Možností je momentálne veľa, rovnako je elegantným riešením svetlá respektíve biela obložková zárubňa a dvere v tmavom dekore. Esteticky viete lad
iť s farbou steny, omietkou a vkusne doplniť interiér.

 

Skryté zárubne a dvere až po strop ?

Oslovilo Vás elegantné riešenie dverí so skrytou zárubňou a možnosť prevedenia dverí bez horného nadpražia „až poskryté zárubne výška 3500mm strop“ ? Presne tento účel spĺňajú dvere do výšky až 3500mm.

Taliansky výrobca, kvalitné prevedenie.

 

Má na svedomí vykrádanie bytov organizovaná skupina ?

Má na svedomí vykrádanie bytov s prekonaním bezpečnostnej vložky organizovaná skupina ?

prekonanie bezpečnostnej vložky

 

Aktualizujeme náš blog o nové informácie ohľadom opakujúcich sa prípadov vniknutia do bytov hlavne v Bratislave, Banskej Bystrici, a to nedeštruktívnym spôsobom, bez viditeľného poškodenia.

Z prostredia kľúčiarov a ľudí pohybujúcich sa  v tejto brandži sa k nám dostali zaujímavé (aj keď neoverené) informácie ohľadom vykrádania bytov. Vraj sa jedná o organizovanú skupinu, pravdepodobne je v nej expert na nedeštruktívne otváranie vložiek.

 

Poslovia jari sú tu, nezastavia ich hraničné kontroly

Nepotrebujú ani stavebné povolenie na svoje príbytky????  Tešíme sa, že prichádzajú späť, ale chceme im vyčleniť miesto, kam si domček postavia a kde nemôžu.

Hroty proti vtáctvu a lastovičkám Vďaka nášmu e-shopu máte vybraný hrotový systém u seba už na druhý pracovný deň. Viac o tejto problematike sa dočítate v našom "PORADCOVI "AKO PROTI LASTOVIČKÁM"

Z našej skúsenosti, rovnako ako zo skúsenosti stoviek našich zákazníkov, hroty proti vtáctvu účinne bránia stavbe lastovičích hniezd a zahniezdeniu iných druhov vtákov (holubov a pod.).

 

 

Podozrivé krádeže bytov s prekonaním bezp.dverí a vložky Mul-T-Lock ?

V tomto období zarezonovala informácia o vyššom počte vykradnutých bytoch v Bratislave a aj v Banskej Bystrici, ktoré mali podľa dostupných informácii certifikované bezpečnostné dvere známeho Slovenského výrobce a bezpečnostnú vložku, "že vraj" Mul-T-Lock, čo sú ale veľmi kvalitné vložky, a významný nadnárodný výrobca.

bezpecnostne dvere prekonanie bezpecnosti

Z odborného pohľadu, je táto udalosť veľmi zaujímavá. Síce každé bezpečnostné dvere sa prekonať dajú, je to v podstate otázka času, a použitého náradia. Ale v tomto prípade to bolo bez hluku, bez zjavného prekonania prekážky, a detaily smerujú na jednoduché prekonanie bezpečnostnej vložky.

 

Informácie ktoré prenikli sú dosť strohé, chýbajú detaily, ale sú určité indície ako mohlo k uvedenému dôjsť. Srdcom každých bezpečnostných dverí je rozvorový vnútorný zámok, a bezpečnostná vložka ktorá dvere ovláda. Pokiaľ prekonáte vložku, akékoľvek dvere otvoríte. Pri dnešnej úrovni bezpečnostných vložiek, je časovo veľmi náročne prekonať ich nedeštruktívne. Existuje ale v prípade "zlyhania ľudského faktora" jednoduchá cesta.

 

 

Krbové náradie a starostlivosť o krbové vložky

Starostlivosť o krby, čo presne k tomu potrebujeme..... krbové náradie?

Pre tých z Vás, ktorý si radi teplom z prirodzeného ohňa zútulnia domov a páči sa im večerný pohľad do krbovejnerezový kôš na drevo vložky a praskajúceho plameňa, odporúčame obstarať si krbové príslušenstvo.Hlavným dôvodom je  bezstarostné užívanie príjemného tepla z krbovej vložky. Doporučujeme zvoliť si esteticky vhodné krbové náradie, ktoré bude estetickým doplnkom Vášho domu a vkusne doplní priestor pri krbe.

 

V pyžame pred zabuchnutými dverami ? :)

Nie zriedkavá situácia. Vyjdete z bytu na „otočku“ do pivnice/so smeťami a po návrate k dverám zistíte že nemáte kľúče, resp.kľúče sú zvnútra vo dverách, samozrejme pootočené. Nudzove otvorenie dveri

Skúšate políciu, hasičov, ale tí Vám akurát oznámia že pokiaľ nie je v ohrození život, nemôžu prísť a ak by aj prišli (pokiaľ máte vo vnútri hrniec na sporáku a hrozí požiar), rátajte skôr s deštruktívnou cestou otvorenia  dverí (oni sa s Vašimi dverami veľmi „hrať“ nebudú).

 

 

Okopový plech

Ako ochránime dvere a predĺžime životnosť ? Investujte do okopových plechovokopový nerezový plech

V rámci interiérových dverí máme viacej možností ako predĺžiť ich životnosť bez zrejmejších poškodení. Jedna z možností je nalepenie okopového plechu v spodnej časti dverí, ktorý uchráni dverné krídlo pred poškodením.

 

 

Digitálne kukátka

Digitálny priezorník ? "e"Bezpečnostné dvere – výmysel, alebo užitočná vec

Pravdepodobne ste sa už stretli s novinkou v podobe digitálneho kukátka na dvere. Pozrime sa trošku podrobnejšie na výhody ktoré nám poskytuje táto technologická novinka a na prípadné negatíva.

Klasické kukátko - priezorník, používa drtivá väčšina majiteľov bytov. Je vhodné presvedčiť sa pred samotným otvorVeria kukatko 5074ením dverí, kto sa nimi stojí, či už z hľadiska bezpečnosti, alebo aj prípadného zatajenia svojej prítomnosti pred neželanými návštevníkmi. Spomínané nám poskytne aj klasické kukátko. Avšak rozdiel nastáva v prípade našej neprítomnosti.

 

Starostlivosť o drevené okná a ošetrovacia sada Sikkens

Starostlivosť o drevené okná

Pokiaľ máte drevené okná od kvalitného výrobcu, s kvalitnou povrchovou úpravou, vydržia Vám určite dlho bez akéhokoľvek zásahu. Pri moderných kvalitných náteroch už neplatí že náter okna musíte obnovovať každých 5-6 rokov. Samozrejme to chce sa o okná starať, a to že tá „starostlivosť“ nie je nič zaťažujúce Vám poradíme v tomto článku.

osetrovacia sada sikkens

 

Kvalita čínskych "bezpečnostných" dverí

 

cinske bezpecnostne dvere

Ako dokáže malé dievčatko otvoriť "bezpečnostné dvere" Made in Chine otvarákom na konzervy ?

Znie to neuveriteľne ? Tak si pozrite nasledujúce video a radšej si sadnite :

https://www.facebook.com/138801182832395/videos/993712237341281/

 

Samozrejme vyslovene NEODPORÚČAME zakúpenie podobného typu dverí, teda pokiaľ sa chcete cítiť aspoň trochu bezpečne a isto.

 

Ako správne vybrať dvere

Poradca pri výbere interiérových dverí

Dvere a obložkové zárubne sa skvelo hodia do každého interiéru. Vyberať môžete plné dvere či presklené dvere v mnohých úpravách a variantoch povrchu a dekoru. Vďaka premyslenej vizualizácii sa môžete vopred pozrieť, ako budú rôzne dvere vyzerať priamo vo vašom byte či dome. Ak už viete, ktorý model dverí je pre vás vhodný, zostavte si dvere a ich konkrétne vyhotovenie jednoducho v konfigurátore.

Čo je potrebné vedieť predom? Tu máte 5 krokov pre spokojné bývanie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia