Kategórie
 
 
 
 
 
 

Starostlivosť o drevené okná a ošetrovacia sada Sikkens

Starostlivosť o drevené okná

Pokiaľ máte drevené okná od kvalitného výrobcu, s kvalitnou povrchovou úpravou, vydržia Vám určite dlho bez akéhokoľvek zásahu. Pri moderných kvalitných náteroch už neplatí že náter okna musíte obnovovať každých 5-6 rokov. Samozrejme to chce sa o okná starať, a to že tá „starostlivosť“ nie je nič zaťažujúce Vám poradíme v tomto článku.

osetrovacia sada sikkens

Výrobcovia kvalitných povrchových náterov, ktorý poskytujú predĺženú záruku na svoje produkty (5-6 a viac rokov) vedia ako je dôležité obnoviť vrchnú ochrannú vrstvu laku, ktorú UV žiarenie postupne degraduje. Existujú jednoduché emulzie, ktoré pôsobia ako mlieko, ktoré sa jednoducho aplikujú nanesením na handričku a rozotretím po okennom ráme (najvhodnejšie spojiť s jarným/jesenným umývaním okien). Časovo to zaberie chvíľku a obnovením vrstvy laku, získajú okná lesk, a trvácnu ochranu.

My odporúčame ošetrovaciu sadu Sikkens.

Doporučujem pred použitím vyskúšať v rohu/na kraji Vášho okna handričkou naniesť malé množstvo prípravku, aby ste predišli prípadnej reakcii, pokiaľ neviete či je daná ošetrovacia sada vhodná na Váš náter. Hlavne v prípade že máte odlišného dodávateľa vrchného náteru ako je Sikkens

Pravidelná a šetrná starostlivosť o okná osviežuje ich lesk a obnovuje odolnosť okien proti poveternostným vplyvom (hlavne degradáciu laku UV žiarením). Pravidelné používanie (2x ročne) výrazne predlžuje životnosť okien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia