Kategórie
 
 
 
 
 
 

Má na svedomí vykrádanie bytov organizovaná skupina ?

Má na svedomí vykrádanie bytov s prekonaním bezpečnostnej vložky organizovaná skupina ?

prekonanie bezpečnostnej vložky

 

Aktualizujeme náš blog o nové informácie ohľadom opakujúcich sa prípadov vniknutia do bytov hlavne v Bratislave, Banskej Bystrici, a to nedeštruktívnym spôsobom, bez viditeľného poškodenia.

Z prostredia kľúčiarov a ľudí pohybujúcich sa  v tejto brandži sa k nám dostali zaujímavé (aj keď neoverené) informácie ohľadom vykrádania bytov. Vraj sa jedná o organizovanú skupinu, pravdepodobne je v nej expert na nedeštruktívne otváranie vložiek.

 Ide o vložky s tzv. , plochým kľúčom, v základnej bezpečnostnej triede 3. To sú vložky ktoré nemajú v rámci ochranných prvkov plávajúce stavítko  alebo zdvojené stavítko ako majú kvalitnejšie vložky 4. bezpečnostnej triedy napr. EVVA 4KS prípadne vložka Mul T Lock Classic PRO

Keďže sú všetky stavítka pevné, je pravdepodobne možné vložku špeciálnymi nástrojmi „vyhmatať“. Chce to samozrejme profesionála a čas.

V bytovkách a panelákoch, kde pôsobili (vyberali si hlavne top lokality v rámci mesta), nebol kamerový systém. Vstup si zabezpečili prelepením magnetického zámku vstupných dverí páskou, čím vyradili bezpečnostný kontrolovaný vstup. Neskôr vošli už bez zvonenia a kontaktovania kohokoľvek. Podľa dostupných informácii sa pri krádežiach zameriavajú len na hotovosť a šperky. Samozrejme, už len tá predstava, že sa Vám po dome premával niekto cudzí je nepríjemná a dlhodobo s tým majiteľ bytu môže mať problém.

Odporúčame byť obozretný, všímať si cudzích ľudí. A tu dvojnásobne platí, že vstupné vchodové, a aj bezpečnostné dvere, sú tak silné ako najslabší článok v nich. Pokiaľ máte v bezpečnostných dverách aj 20 či 30 bezpečnostných čapov, pokiaľ niekto prekoná vložku, tak ich jedným pootočením deaktivuje. Pokiaľ máte jednoduchšiu vložku vo dverách, je vhodné radšej pouvažovať o výmene vložky za typ s pokročilejšími ochrannými prvkami, ako sú spomínané plávajúce stavítka vložky v 4. bezpečnostnej triedy napr. EVVA 4KS

bezpečnostná vložka 4KS

 

 

 

 

 

 

prípadne bezp.vložka  Mul T Lock Cassic, EVVA ICS-SYMO, prípadne Mul T Lock Interactive+.

 

 

Mul-T-Lock  MT5+ bezpečnostná vložkaAlebo už ísť do TOP kvality magneticky ovládaných vložiek ako je EVVA MCS-SYMO  alebo Mul T Lock MT5 kde je metóda vyhmatania nerealizovateľná.

 

 

 

 

 

 

 

V prípade že potrebujete pomôcť s výberom vložky, určením veľkosti, príslušenstva (funkcia proti vymknutiu, olivka zvnútra) inšpirujte sa našim „PORADCA PRI VÝBERE VLOŽKY – Interierdvere, s.r.o.“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia