Podozrivé krádeže bytov s prekonaním bezp.dverí a vložky Mul-T-Lock ?

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Podozrivé krádeže bytov s prekonaním bezp.dverí a vložky Mul-T-Lock ?

V tomto období zarezonovala informácia o vyššom počte vykradnutých bytoch v Bratislave a aj v Banskej Bystrici, ktoré mali podľa dostupných informácii certifikované bezpečnostné dvere známeho Slovenského výrobce a bezpečnostnú vložku, "že vraj" Mul-T-Lock, čo sú ale veľmi kvalitné vložky, a významný nadnárodný výrobca.

bezpecnostne dvere prekonanie bezpecnosti

Z odborného pohľadu, je táto udalosť veľmi zaujímavá. Síce každé bezpečnostné dvere sa prekonať dajú, je to v podstate otázka času, a použitého náradia. Ale v tomto prípade to bolo bez hluku, bez zjavného prekonania prekážky, a detaily smerujú na jednoduché prekonanie bezpečnostnej vložky.

 

Informácie ktoré prenikli sú dosť strohé, chýbajú detaily, ale sú určité indície ako mohlo k uvedenému dôjsť. Srdcom každých bezpečnostných dverí je rozvorový vnútorný zámok, a bezpečnostná vložka ktorá dvere ovláda. Pokiaľ prekonáte vložku, akékoľvek dvere otvoríte. Pri dnešnej úrovni bezpečnostných vložiek, je časovo veľmi náročne prekonať ich nedeštruktívne. Existuje ale v prípade "zlyhania ľudského faktora" jednoduchá cesta.

 

Pokiaľ by si niekto dal námahu a štatisticky sa pozrel na presný typ bezp.vložky, napríklad ak by to bol typ 7x7 od Mul-T-lock, tak táto vložka už pred vyše rokom stratila ochranu profilu kľúča, čo znamená že tento profil kľúča Vám môžu vyrobiť aj bez preukázania sa bezpečnostnou kartou. Aj samotný výrobca ide tento starší model nahradiť novými variantami. A v tomto prípade sa napríklad mohlo stať že osoba ktorá mala prístup k daným kľúčom zákazníkov (montér, predajca, rôzny známi majiteľa bytu, ktorý mali prístup ku kľúčom ...) si vie tieto kľúče rozmnožiť (aj bez preukázania bezpečnostnej karty- keďže spomínaný profil už nie je chránený ) a neskôr jednoducho aj s informáciou o presnom mieste dodania dverí si pri vhodnej príležitosti tieto dvere otvoriť a krádež je na svete.....

Prosím berte toto ako čistý názor, v podstate špekuláciu, ktorej cieľom nie je nikoho obviniť, iba upozorniť na možný slabý článok v bezpečnosti a zabezpečení Vášho bytu/domu.

bezpecnostna vlozka EVVA 4KSOdporúčanie .... skontrolujte si typ vložky, aby ste nemali typ ktorý už stratil certifikát ochrany profilu kľúča. V prípade že nemáte presné informácie o kvalite vložky, pouvažujte nad jej výmenou za overenú kvalitu a aktuálnu bezpečnosť napr. od výrobcu EVVA
bezpečnostná vložka EVVA-4KS

 

 

 

 

bezpecnostna vlozka Mul-T-Lock Classic PROPrípadne aj produkty spomínaného výrobcu Mul-T-Lock, ktorého by som nedával na čiernu listinu, lebo v tomto prípade môže ísť vážne o zlyhanie ľudského faktora, a to sa mohlo stať rovnako aj pri inom výrobcovi-dodávateľovi bezpečnostnej vložky. Mul-T-Lock ponúka aktuálne profily ktoré majú platný chránený patent a výrobca garantuje vysokú úroveň ochrany a bezpečnosti. Napríklad s výborným pomerom cena/kvalita bezpečnostná vložka Classic PRO, vložka v 4 bezpečnostnej triede.

 

 

 

Prvoradá by v každom prípade mala byť bezpečnosť. Nie je nič horšie ako byť vykradnutý a žiť potom v byte s myšlienkou, že sa v ňom prechádzali cudzí ľudia, zlodeji ....

 

Bezpecnostna vlozka EVVA MCS SYMOSamozrejme pre náročných máme v ponuke aj TOP modely ako je bezpečnostná vložka EVVA MCS SYMO ktorá je klasifikovaná v 4.bezpečnostnej triede a MCS (magnetický kódovací systém) zaručuje trojnásobnú bezpečnosť pomocou magnetického, ako aj súbežne dvoch mechanických kódovaní.

 

 

Ešte by sme odporúčali špičkový model MT5, bez kompromisov.


bezpecnostna vlozka MT5+Bezpečnostná vložka MT5+™ odkaz
• Uzamykací systém je tvorený kombináciou troch nezávislých mechanizmov
• Zdvojené teleskopické stavítka ovládané jamkovou časťou kľúča
• Blokovacia lišta ovládaná hadovitým zárezom v kľúči
• Špeciálne tvarované „utopené“ stavítko ovládané pohyblivým 
prvkom v hrote kľúča

 

 

 

Pokiaľ potrebujete poradiť kľudne nás kontaktujte na tel. čísle 0948 422 666 alebo mailom info@interierdvere.sk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia